A saját kezünkkel alkotunk

A megfelelö tervek és számítások után, aminek  része a számitógépes térbeli rajz, úgymint az egyéni gyártási menet, következik a koordináció. Ezek az úgynevezett előfolyamatok gyakran akár napokat is igenybe vesznek.

Projekteinket úgy indítjuk el, hogy beszállítóinktól, személyesen, szemügyrevétel alapján kiválasztjuk a megfelelő nyersanyagot. Fontos momentuma ez a nyersanyag választásnak, ugyanis minden fajta faanyag sajátos rajzzal rendelkezik, így a saját gyártásunkra jellemző Style-us minta fellelése a mérvadó és tipikus. A nyersanyag feldolgozás, a méretre alakítás, valamint minden más kezdeti művelet kézi erővel történő folyamat, ami igényes feladat, erre manuális gépeket használunk több mint 500 négyzetméteren.

Későbbiekben a már finomabb megmunkálások szintén kézi erővel történnek. A manuális műveletek beállitások után már elengethetetlen a félautamata és számitógéppel vezérelt gépek használata a maximális pontosság érdekében, példaképp az illesztéseknél.

Az nyers előállítás után, minden alkotóelem felületkezelésre kerül, ahol a kézi csiszolás után szintén kézi energiával megtörténnik a pácolás vagy festés. Ezt a folyamatot többszörösen ismetelt csiszolás követi, a legvégső lakkréteg adja meg a megfelelő védőréteget és fényét a bútornak. Kívánság szerint ez a folyamat még meghosszabbodhat a patinázással, ezt a réteget kézzel visszük fel az anyagra, hogy egyedi tehnológiával fokozatosan elérjük a megfelelő felületet. A száradás után következik a bútorelemek összeillesztése, tökéletesítése, majd a csomagolás.

 

Style Individuál

Az individuális gyártás lehetővé teszi az egyéni méretek megadásának a lehetőségét, valamint az egyedi formák kivitelezésének módját is. Felhasználásra kerülnek a mai piacon fellelhető fa és textil anyagok, vasalatok, festékek, pácok valamint patinák.

A Style nábytok- nál értékelni tudják a bükkfában rejlő csodát és különleges tulajdonságait. Persze ez nem csupán erről szól a fát tudni kell minőségien megmunkálni. Style nábytok-nak lelke van. A kemeny kézi munka meghozza a gyülölcsét.

— doc. PhDr František Okruhlica, PhD.

Különleges megjelenés a minőséget szem előtt tartva. Végre valaki, aki az öreg mesterek tradicionális műbótor asztalosságát egy szintel magasabbra emelte. Egyszerűen pazar.

— Ing. Süliová Orsolya

Style nábytok, professzionális hozzáállással váltották valóra az auktor gondolatait, egy magas színvonalú termékben. Figyelmet a részletekre öszpontosítva, preciz felületkezeléssel egyetemben. A fa illatával semmi sem vetekedhet a mai korban, de fontos hogy gondoljunk az anyaföldünkre, melynek érdekében lépéseket kell tennünk. Mindez várható a Style team-tól.

— Mgr. Art. Dušan Amrich